2022 : Uluslararası İşçi Derneği 28. Kongresi : AIT Yüzüncü Yıl

Poland, ZSP: Uluslararası İşçi Derneği 28. Kongresi

Date Thu, 29 Dec 2022


28. IWA Kongresi 9-11 Aralık tarihlerinde Alcoy İspanya’da gerçekleşti. Kongre çalışmalarına ZSP’den bir grup delege ve gözlemci katıldı. Aşağıda, Uluslararası İşçi Birliği’nin 100. yılını anan bu etkinliğin bir anlatımı yer almaktadır. —- IWA Kongreleri her üç yılda bir yapılır: sonuncusu 2019’da Avustralya’nın Melbourne kentinde gerçekleşti. Orada, Yüzüncü Yıl Kongresi’nin, Bölümümüz CNT-AIT’nin ev sahipliğinde İspanya’da düzenlenmesine karar verdik. İspanya’daki yoldaşlar, kutlamaya ev sahipliği yapmak için Alcoy şehrini seçtiler. Daha sonra açıklayacağımız gibi bu seçim önemliydi ve Kongremizi düzenlemek için mükemmel bir yer olduğunu kanıtladı. —– IWA Bölümlerinin çoğundan heyetler geldi (ancak birkaç delegenin Schengen bölgesine seyahat etmesine izin verilmedi). Kongreye eşlik edecek bir dizi etkinlik hazırlamış olan İspanya’daki ev sahiplerimiz tarafından büyük bir dostluk ve misafirperverlikle karşılandık.

Kongre öncesinde konserler, kitap sunumları ve Petrol Devrimi ile ilgili tarihi bilgiler içeren bir gezi düzenlendi. Bunu bilmeyenler için, 1873’te Uluslararası İşçi Birliği’nin İspanya Bölgesel Federasyonu’ndan işçilerin bir isyana önderlik etmesi ve acımasızca bastırılmadan önce bir süreliğine kasabayı ele geçirmesi, işçi tarihinde çok önemli bir olaydı. . Bu tür olaylar, sonunda 1910’da CNT’nin kurulmasına yol açan İspanya’daki liberter işçi hareketinin zengin mirasının bir parçasıydı.

Her zamanki gibi, Kongre gündemi oldukça kapsamlıydı ve Enternasyonalin iç işleyişinin iyileştirilmesi, Federasyona yeni üyelerin kabul edilmesi, çalışma gruplarının ve pratik projelerin oluşturulması ve/veya sunulması, tartışma, rotasyon gibi konularla ilgili birçok noktayı içeriyordu. fonksiyonlar ve daha fazlası.

Gündemin ilk noktalarından biri üyeliğe ilişkindir, bu nedenle « Organize »den İrlandalı yoldaşlarımızın IWA Dostları olarak katıldıklarını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Verimli işbirliği için sabırsızlanıyoruz!

İç meselelere gelince, bazıları çok teknik ve dışarıdan okuyucular için pek ilgi çekici değil. Ancak, birkaç ilginç noktaya dikkat çekebiliriz.

Avrupa dışından IWA’nın Bölümleri ve Dostları’nın katılımı özellikle kayda değerdir. Son birkaç yıldır, özellikle birkaç yıl önce IWA’daki iç değişimlerden sonra, Asya ve Güney Amerika’daki üyeliği artırmayı ve bu bölgelerde birçok değerli yeni bağlantı kurmayı başardık. Bunu akılda tutarak, bir sonraki Kongremizi bu bölgeden daha fazla insanın katılabileceği umarız Endonezya’da düzenlememiz için ezici bir destek vardı. Bu, IWA’da çok hoş bir değişiklik ve bu yönlerde genişlememizi dört gözle bekliyoruz. Kongre sırasında onların bakış açılarını duymak özellikle değerliydi.

En ilgi çekici tartışmalardan biri, İklim Değişikliği çalışma grubunun çalışmaları ve bu alandaki uygulamalı çalışmaların tartışılması etrafında dönüyordu. Pakistan, Endonezya ve Kolombiya’dan yoldaşlarımızın bu konuda gerçekten söyleyecek çok şeyleri olduğu ortaya çıktı. DSF’nin Pakistan’daki büyük sel felaketlerinden sonra yaptığı işin tanımı ve işçilerin kriz karşısında nasıl kendi kendine örgütlenmeye yöneldiği ve hükümetten yeterli bir yanıt (hatta herhangi bir yanıt) gelmediği konusunda hepimiz özellikle büyülenmiştik. Ayrıca PPAS’tan yoldaşların kendi kendine sürdürülebilir, ekolojik bir çiftliğe sahip olmak için nasıl bir proje yaptıklarını öğrendik. Bu hikayeler, onları duyan herkes için çok ilham vericiydi!

Bir diğer önemli çalışma grubu, daha yeni ve daha küçük kuruluşlara, bu konuda deneyime sahip bazı sendikalardan birçok tavsiye alarak ilk işyeri çatışmalarını yürütmelerinde yardımcı olmaya adanmıştır. Kuruluşlarımıza işyeri organizatörü eğitimi ve işyeri etkinliğini artırma konusunda yardımcı olacak çeşitli projeler son iki Kongremizde onaylandı ve sonunda çalışma grubu tavsiyeler içeren bir kitapçık gibi bir şey üretti. Bu çalışma da kongreye sunuldu.

Çalışma gruplarından bahsetmişken, ne yazık ki bir süredir yayınlanmayan İWA Dış Bülteni’ni yeniden canlandırmak adına bir yenisi oluşturuldu. Gördüğümüz gibi çok fazla görevi olan IWA Sekreterliği tarafından önceden düzenlenmişti. Böylece çalışma grubu, çalışmaların bir kısmını merkezden uzaklaştıracak ve umarım uluslararası işbirliğini geliştirecektir.

Kongre’nin çalışması nispeten pürüzsüzdü ve tüm gündem maddeleri üzerinde anlaşmaya varmayı başardı. Çok sayıda delegenin hazır bulunmasına ve bazı noktalardaki kaçınılmaz fikir ayrılıklarına rağmen, diğer bazı önemli konularda da yüksek düzeyde anlaşma sağlandı.

Hem mevcut çok sayıda gözlemci hem de seyahat nedeniyle katılamayan yoldaş delegeler için video akışı yapıldığından, konferansta kullandığımız bir teknolojik çözümle de ilginç bir deneyim yaşadık.

Konferansta kullandığımız bir teknolojik çözümle de ilginç bir deneyim yaşadık, çünkü hem mevcut çok sayıda gözlemci hem de seyahat kısıtlamaları, sağlık sorunları veya başka nedenlerle katılamayan yoldaş delegeler için video akışı yapıldı. En azından sanal olarak katılabildiler.

Ancak sanal olarak katılanlar Kongre’de sergilenen yüzlerce kitap, dergi ve diğer materyalleri göremediler. Dünyanın dört bir yanından yayınları görmek için iyi bir şanstı. Ayrıca, kötü şöhretli « Puppeteers from Below »un performansı veya « We Without a Name »in heyecan verici oyunu gibi akşam sunulan performansları da kaçırdılar.

Bahsetmeye değer başka bir şey de, CNT-AIT’den yoldaşları savunmak için yaklaşan kampanyamız. Kongre, sendikadan CNT-AIT’den (artık kendi adını İngilizce olarak CNT-CIT veya ICL olarak adlandırıyor) ayrılan kişilerin ve yoldaşların açtığı ve şimdiden açılmış olan çirkin davalar nedeniyle uluslararası bir kampanyanın uygun olduğuna karar verdi. birkaç yıl sürdü. (Ayrıca, bu tür insanları liberter bir organizasyonun mirasını devam ettirdiklerini kesinlikle göremeyeceğimizden, onlara CIT’nin İspanyol Bölümü (ICL) olarak atıfta bulunuyoruz.)

CIT’nin (ICL) İspanyol Seksiyonu’nda bulunanlar, kısmen eski CNT içinde tasfiyeler düzenleyerek, Uluslararası İşçi Birliği’nin kontrolünü ele geçirmeyi başaramadılar. Başarısız olan yeni bir uluslararası örgüt kurdular ve CNT-AIT, IWA’da kaldı. Bu olaylardan önce bile, CIT’nin İspanyol Bölümündekiler (ICL), genellikle sendikaları tasfiye eden ve tahliye eden kişiler olarak hareket ederek, CNT-AIT sendikalarının mülkiyetini ve adını devralmaya çalışmıştı. Şiddet yoluyla tasfiye etmeyi başaramayanlar, 1 milyon avroyu aşan birçok davaya ve birçok işyerinin tasfiye tehdidine maruz kaldı. IWA, CNT-AIT’yi zayıflatmaya ve bu örgütün İspanya’daki birçok şehirde anarko-sendikalist mirasını silmeye yönelik bu skandal girişimlere karşı kararlı bir şekilde duruyor.
IWA’nın Bölümleri, hem CIT’nin (ICL) İspanyol Bölümü’ne hem de liberter ilkelere bağlıymış gibi görünmeye devam ederken bu olaylara göz yummaya karar veren yandaşlarına karşı uluslararası kampanya yürütecek.

Bu durumun büyük ahlaksızlığına harika bir örnek de tam olarak Alcoy’daki sendikanın durumudur. CIT’nin (ICL) İspanyol Seksiyonu’nun (ICL) yeni liderleri, bu bölgede sendikaların yoldaş sendikalardan oluşan bir Konfederasyon içinde hareket etmek ve çok daha büyük kentsel alanlardan daha dikey yapılara tabi olmak istemediklerini anladıklarında, bu sendikalar Uluslararası İşçi Birliği İlkeleri’ne uygun hareket eden ve işleyen bu sendikaları tasfiye edip binalarını satmanın kendileri için daha karlı olacağı düşüncesiyle, hem oy gücünü hem de sermayeyi hizmet odaklı Valensiya’da yoğunlaştırmak amacıyla bölgede tasfiyeler gerçekleştirildi. Birlik. Alcoy sendikasının o dönemde yaklaşık 40 üyesi vardı; bazıları 50 yıl veya daha uzun süredir, hatta bazılarının hapse girdiği Frankoculuk dönemi boyunca aktifti.

Alcoy birliğinin eski binası, aslında Birinci Enternasyonal’in İspanyol Seksiyonu’nun Karargahıydı. Bu mülk, IWA’dan neredeyse yarım yüzyıl öncesine aitti. Bina yıkılacak kadar kötü durumdayken, yerel yoldaşlar CNT-AIT’nin yeni bir yer almasını sağladı. Eski bina, CNT’nin mirasından daha eskiydi ve yeni bina, hayatlarının çoğunu organizasyonda aktif olarak geçirmiş olan insanlar bunu kendi kolektif projeleri olarak gördükleri için CNT « mülkü » nün bir parçası oldu. Konfederasyondaki insanların daha fazla güç ve para elde etmek için onları kovmaya ve mülklerini satmaya çalışacaklarını asla düşünmediler. Ancak, yapmaya çalıştıkları şey buydu. Alcoy’lu yoldaşlar yıllarca kendilerinin örgütleyip yönettikleri yeri terk etmeyi reddedince, İspanyol CIT Bölümü (ICL) liderleri tarafından fiziksel şiddet ve tahliye ile tehdit edildiler. Bu da işe yaramayınca, kesinlikle kimsenin karşılayamayacağı davalarla karşılaştılar.

Kısacası, İspanya’daki pek çok yoldaş Frankoculuktan ve İspanya’daki anarko-sendikalizmi zayıflatmak için devletin çeşitli girişimlerinden kurtuldu ve bu fikirleri tutkuyla canlı tuttuktan sonra çalışmalarının artık baskıcı güçlerle el ele çalışan insanlar tarafından tehdit edildiğini gördü. devlet aygıtı ve liberter mirasın bir devamı gibi hareket ediyormuş gibi davranmak. İspanya’daki tesislerin tasfiye edilmesinin, büyük mali cezalarla sermaye transferinin ve kendini adamış birkaç yoldaşın hapse atılmasının liberter ilkelerle uyumlu bir şey olduğuna kaç kişinin gerçekten inandığını merak ediyoruz.

Dolayısıyla, Alcoy’un seçilmesi sembolikti – yalnızca şehrin tarihte oynadığı rol ve İspanya’daki anarko-sendikalizmin gelişimi nedeniyle değil, aynı zamanda hayatlarını bu gelenekleri sürdürmeye adamış herkesi desteklediğimizi göstermek için. İspanya’daki daha küçük kentsel ve kırsal merkezler ve onları yok etmeye ve tüm çabalarının meyvelerini silmeye yönelik bu korkunç girişimlerle tehdit ediliyorlar.

CNT-AIT’yi savunmak için bu kampanyayı yürütmek için kararlı bir anlaşmaya ek olarak, FAL’a (Anselmo Lorenzo Vakfı) karşı daha kararlı adımlar atmaya da karar verdik. Yasal olarak CNT-AIT’nin bir parçası olan bu örgüt, on yıl önce Uluslararası İşçi Birliği’nden daha fazla arşiv aldı ve o zamandan beri, IWA’dan kişilerin bu arşive erişimini reddettiler ve defalarca çağrıları görmezden geldiler. Yine, bu, CIT(ICL)’nin İspanyol Seksiyonuna ve onun yandaşlarının IWA’nın kontrolünü ele geçirmesine izin vermeme « suçundan » dolayı Federasyonumuza yönelik bir saldırıdır. Bu, IWA arşivlerine yapılan ikinci saldırı – ilki Nazi Almanyası hükümeti tarafından gerçekleştirildi.

Yeni Yılda bu durumlar hakkında daha fazla bilgi görmeyi bekleyin.

Yeni Yıl geldiğinde IWA’nın koltuğunu da devredeceğiz ve şimdiye kadar ilk kez sorumluluklar Avustralya’daki ZSP ve ASF’nin yoldaşları tarafından kıtalar arasında paylaşılacak. Umarım bu, IWA’nın işleyişi ve bir sonraki Genel Kurul ve Kongre gibi etkinliklere hazırlık çalışmalarına daha geniş bir alan üzerinde daha fazla insanı dahil edecektir.

İspanya’daki yoldaşlarımızın içinde bulundukları çok ciddi duruma rağmen Kongre’nin genel olarak olumlu geçtiğini düşünüyor ve delegelerin evlerine olumlu izlenimlerle dönmüş olduklarını umuyoruz. Daha iyi haberler duymayı ve yeni (ve eski) yoldaşların gelişimini görmeyi dört gözle bekliyoruz.

https://zsp.net.pl/28th-congress-international-workers-association


İrlanda « Organize » olun! AIT’ye bağlıdır.

Date Wed, 11 Jan 2023

IWA Yüzüncü Yıldönümü ve 28. Kongre sırasında yapılan röportaj dizisine devam ederek, anarko-sendikalist örgüt Organise tarafından delege olarak gönderilen üç İrlandalı yoldaştan biriyle konuşuyoruz! (Get Organized!), 1984’te kuruldu ve farklı İrlandalı anarşist örgütlerin birleşmesi ile ortaya çıktı. —- Röportajdan birkaç saat sonra, AIT’nin Kongre’de bulunan seksiyonları, anarko-sendikalist Enternasyonalimize bağlılıklarını oybirliğiyle onayladılar. Bu nedenle, İrlanda’nın her yerinden AIT meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz. Sağlık!. —- İrlandalı örgüt « Organize! » —- Aşağıda, İrlanda anarko-sendikalist örgütün katılımının tartışıldığı Uluslararası Kongre’nin ilk oturumunun kısa bir analizini ekliyoruz:

« AIT’nin 28. Kongresi 9-11 Aralık tarihlerinde İspanya’nın Alcoy kentinde gerçekleşti.

IWA Kongreleri her üç yılda bir yapılır: sonuncusu 2019’da Avustralya’nın Melbourne kentinde yapılmıştır. Orada, Yüzüncü Yıl Kongresi’nin, Bölümümüz CNT-AIT’nin ev sahipliğinde İspanya’da düzenlenmesine karar verdik. İspanya’dan gelen yoldaşlar, kutlamaya ev sahipliği yapmak için Alcoy şehrini seçtiler. Bu seçim, daha sonra açıklayacağımız gibi, önemliydi ve Kongremizi düzenlemek için mükemmel bir yer olduğu ortaya çıktı.

AIT Bölümlerinin çoğundan delegasyonlar geldi (ancak bazı delegelerin Schengen bölgesine seyahat etmesine izin verilmedi). Kongreye eşlik edecek bir dizi etkinlik de hazırlamış olan İspanya’daki ev sahiplerimiz tarafından büyük bir dostluk ve misafirperverlikle karşılandık.

Kongre öncesinde konserler, kitap sunumları ve Petrol Devrimi’ne dair tarihi bilgiler içeren bir ziyaret gerçekleştirildi. Bilmeyenler için, bu, 1873’te, Uluslararası İşçi Birliği’nin İspanya Bölgesel Federasyonu işçilerinin bir isyan çıkarması ve daha önce bir süreliğine şehrin kontrolünü ele geçirmesi, emek tarihinde çok önemli bir olaydır. acımasızca bastırılmak. Bu tür olaylar, nihayetinde 1910’da CNT’nin kurulmasına yol açan İspanya’daki liberter işçi hareketinin zengin mirasının bir parçasıydı.

Her zaman olduğu gibi, Kongre’nin gündemi oldukça genişti ve Enternasyonal’in iç işleyişinin iyileştirilmesi, Federasyon’a yeni üyelerin katılması, grupların çalışmalarını uygulamalı çalışmalar ve projeler oluşturma ve/veya sunma gibi konularla ilgili çok sayıda maddeyi içeriyordu. , tartışma, iş rotasyonu ve çok daha fazlası.

Gündemin ilk maddelerinden biri üyelikle ilgiliydi, bu nedenle İrlanda’dan « Organize »den meslektaşlarımızın AIT Dostları olarak katıldıklarını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Verimli bir işbirliği için sabırsızlanıyoruz. »


AIT-IWA XXVIII: 7 Aralık Chronicle

Date Thu, 22 Dec 2022 08:07:14 +0200

7 Aralık Çarşamba günü AIT’nin yüzüncü yılını anma eylemleriyle devam eden « Gizlilik içinde liberter basın: 1939-1975 » sergisi Ateneu Enciclopedic Popular de Barcelona tarafından sunuldu. Sergide ve bu sunuma eşlik eden konuşmada liberter hareketin anarşist ve Franco karşıtı propaganda geliştirme çabası gösterildi. —- Saat 17:00’de «Birkaç iyi ve güvenli» kısa filmi gösterildi. 1970’lerin ortalarında İspanyol hapishanelerinde af talep etmek ve mahkumlar için daha iyi yaşam koşulları elde etmek için oluşturulan bir mahkum örgütü olan Coordinadora de Presos en Lucha’nın (COPEL) kökenlerini kurgu biçiminde anlatıyor. Gösterimin ardından tutsaklar mücadelesinin son durumu ve cezaevinin mevcut durumu üzerine söyleşi yapıldı.

Öğleden sonranın ikinci perdesi, Daniel Minchekewün’ün anarşist ve anarko-sendikalist hareketlerin kökenlerinden günümüze bir değerlendirmenin yapıldığı « Şili bölgesindeki anarko-sendikalizmin kısa tarihi » konuşmasıydı. Şili bölgesinin 19. yüzyılın sonundan bu yana geçirdiği farklı sosyal ve politik değişimler. Konuşmanın ardından Şili’nin mevcut durumu ve bağlamı üzerine ilginç bir kolokyum düzenlendi.

Gün, Chicho Sanchez Ferlosio’nun şarkılarını seslendiren şarkıcı-söz yazarı Atípoco nonconformista ve repertuarındaki en iddialı şarkılardan bazılarını seslendiren Sonoris Kausa’nın performanslarıyla sona erdi.

6, 7 ve 8 Aralık tarihlerinde anma etkinliklerinin fotoğrafları

Atípiko Inkonformista’nın performansı

Atípiko Inkonformista 2 performansı

Buterflai’nin performansı

Şili’de anarko-sendikalizmin kısa tarihi, yazan Daniel Minchekewün

Col-lectiu Revolta 1873 tarafından 19. yüzyılın en önemli işçi ayaklanmasının 150. yıldönümünde « Petrol Devrimi »nin tarihi rotası

Col-lectiu Revolta 1873 tarafından 19. yüzyılın en önemli işçi ayaklanmasının 150. yıldönümünde « Petrol Devrimi »nin tarihsel rotası (2)

Pedro Soriano’nun performansı

Berne Anarşist Arşivi üyelerinin ziyareti

Elche Shoe Displays topluluğu ile röportaj

Las Kellys de Benidorn, Aparadoras de Calzado de Elche ve CNT AIT Alicante’nin « Beklediğimiz Bizler, Vazgeçmeyen Kadınlar » kitabının tanıtımı

https://www.cnt-ait.org/centenario-ait-cronica-7-diciembre/

AIT-IWA XXVIII: AIT Yüzüncü Yıl (IWA): Faaliyet takvimi.

Date Tue, 20 Dec 2022


Uluslararası İşçi Birliği (AIT), enternasyonalist mücadelenin referans noktası olan Alcoy’da (İspanya) 5-11 Aralık tarihlerinde yeni bir uluslararası Kongreyi kutluyor. Bu kongrede bugünü ve geleceği için gerekli anlaşmalar yapılacaktır. 2022’de, FTRE veya Jura Federasyonu gibi önemli örgütlerin ve Bakunin veya Louise Michel gibi aktivistlerin katıldığı birinden ilham alan genel fikirlere dayanarak Enternasyonalin Yeniden Kuruluşunun yüzüncü yılı kutlanıyor. 1922’de Rocker, Souchy, Miranda, Borgui veya Abad de Santillán gibi diğer önde gelen şahsiyetler tarafından FORA, CNT-E, NSF, CGT-P, CGT-M, FAU, USI, SAC vb. . Bugün Polonya, İspanya, Fransa, Endonezya, Avustralya, Filipinler, Cakarta, Pakistan, Hindistan, Bulgaristan, Slovakya, Sırbistan ve Karadağ, Hırvatistan, Rusya, Birleşik Krallık, Brezilya, Kolombiya, Şili gibi bölgelerden davetli heyetler Türkiye’ye gelecek. mevcut. , Köln (Almanya), Avusturya, Amerika Birleşik Devletleri, Norveç, İsveç, vb.

Halk ve asistanlar için çok ilginç bir program sunulmaktadır:

– 5 Aralık Pazartesi:

17:00: L’Orxa’daki (Alicante) Heterodox, Heretics ve Marginalized Müzesi ziyareti. Önceden kayıt olmalısınız: comissioncongresual@cntait.org.

– 6 Aralık Salı:

12:00: «Canteros de piedras negras. La Mola taş ocağındaki parke taşları ve sendikacılar (Benissa-Calp 1926-1936)» Robert Llopis ve José Luis Luri.

17:00: « Gerekli Bellek » kitabının sunumu. Pepe Gómez’in hikayeleri ve şiirleri.

19:00: «Polis. La Neurosis o las Barricadas yayınevi tarafından eleştirel bir analiz».

22:00: Şarkıcı-söz yazarlarından konser: Pedro Soriano (Granada) ve Buterflai (Bask Ülkesi).

– 7 Aralık Çarşamba:

12:00: Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona tarafından hazırlanan «The Liberter Press in Clandestinity: 1939-1975» sergisinin sunumu.

17:00: COPEL isyanının kökenlerini anlatan kısa film « Az, iyi ve güvenli » belgeselinin gösterimi. CNT-AIT Pro-Presxs Komitesi tarafından yönetilen tartışma.

19:00: Daniel Minchekewün’ün « Şili bölgesindeki anarko-sendikalizmin kısa tarihi » konulu konuşma.

22:00: Şarkıcı-söz yazarları konseri: Atipiko Inkorfomista (Castelló de Rugat) ve Sonoris Kausa (Elda).

– 8 Aralık Perşembe:

11:00: Elías Taño tarafından IWA-AIT’in Yüzüncü Yıldönümü anısına katılımcı duvar resminin başlangıcı.

12:00: «Beklediğimiz biziz.» kitabının tanıtımı. Pes etmeyen kadınlar», Yolanda García (Las Kellys de Benidorm), Aurora Sales ve Josefa Sánchez (Aparadoras del Calzado de Elche) ve Sonia Martínez (CNT-AIT Alicante).

18:00: Collectiu Revolta 1873 liderliğindeki 19. yüzyılın en önemli işçi ayaklanmasının 150. yıldönümünde « Petrol Devrimi »nin tarihi rotası.

22:00: IWA-AIT’in farklı bölümleriyle sendika toplantısı.

– 9 Aralık Cuma:

22:00: Kuklalar: Aşağıdan Kuklalarla « Cadı ve Don Cristóbal ».

– 10 Aralık Cumartesi:

22:00: Tiyatro: Atirohecho ile « İsmi olmayan Bizler ».

– 11 Aralık Pazar:

Kongrenin kapanışı ve yüzüncü yıl anma duvar resminin tamamlanması.

5-11 ARALIK KALICI SERGİLER:

Ateneu Enciclopedic Popular of Barcelona tarafından yazılan « The Liberter Press in Clandestinity: 1939-1975 ».

« Özgürlük Kanyonu ». AIT Alcoiana’nın Grafik Tarihi, Paraíso de la Razón.

Anarşist Kitap Fuarı: 6, 7 ve 8 Aralık tarihlerinde 10:30 – 21:00 saatleri arasında kesintisiz, ticari karşıtı yayıncılar, distribütörler ve kitapçılarla.

Tüm eylemler, Carrer Sant Vicente Ferrer 18, baix, Alcoi (Alicante) adresindeki Alcoi CNT-AIT Yerel Federasyonu tesislerinde gerçekleştirilecektir.

https://www.cnt-ait.org/centenario-de-la-ait-iwa-calendario-de-actividades/
________________________________________

Laisser un commentaire