HEDER ÅT FOLKETS KAPM FÖR FRIHET, RÄTTVISA OCH JÄMLIKHET!

Den 20 augusti 2019 samlades hundratals iranier bosatta i Sverige framför det svenska parlamentet för att protestera mot det islamiska republikens utrikesminister Mohammad Javad Zarifs besök i huvudstaden Stockholm. Protesterna fortsatte senare vid Stockholms internationella fredsforskningsinstitut (SIPRI) där Zarif senare höll sitt tal.

Demonstranterna kom från olika ideologiska bakgrunder, från monarkister till kommunister och Folkets Mojahedin. Iranska anarkister var också närvarande, med sin egen politiska position.

Samtidigt, medan Zarif höll sitt politiska och kommersiella tal med den svenska regeringen och affärsmännen, misshandlade den svenska polisen demonstranterna med en järnhand, använde batonger och arresterade mer än trettio personer.

Tyvärr en gång till hade de svenska vänsterorganisationerna, inklusive anarkister och syndikalister, inte närvarande i denna protestaktion och uppmanade heller ingen att delta i. En av de iranska anarkisterna som deltog i demonstrationen ger sin syn på vad som hände denna dag:

!!!HEDER ÅT FOLKETS KAPM FÖR FRIHET, RÄTTVISA OCH JÄMLIKHET !

Ändlösa hälsningar till de kämpande iranska anarkister och vänsterfolk som – återigen – drog upp Socialdemokratins svarta ridå och visade den svenska statens verkliga väsen. De fredliga demonstranterna attackerades och misshandlades av polisen för att sätta på sig den svenska kungliga tapperhetsmedaljen.

Tack vare denna protest då finns det inga fler illusioner om den svenska statens garanti för demokrati, yttrandefrihet och sociala välfärd. Vad som hände, hjälper till att öka allmänhetens medvetenhet mot dessa illusioner. Liksom överallt i världen kommer det kapitalistiska systemet i Sverige att behålla sin falska demokrati och inte tveka att genomföra det brutala våldet för att undertrycka sina motståndare, i den måttlighet som vi upplevt här i Stockholm.

Denna soppa som serverades av den svenska staten blev till och med så saltig att Reza Pahlavi [sonen och efterträdaren till den före detta Shahen av Iran] som propagerade för den svenska konstitutionella monarkin som man säljer sötsaker, plötsligt började kritisera den svenska kungliga polismaktens våldshandling.
”Hans Höghet” skrev så här på sin officiella Telegram-kanal:

”Härmed fördömer jag det hårda och fula våldet från den svenska polisen som genomfördes mot mina landsmän, vilka motsatte sig den islamiska republikens närvaro i Sverige. Det är mycket beklagligt att den svenska regeringen som påstår sig vara feministisk och progressiv; välkomnar inte bara denna anti-kvinnliga och repressiva regim, utan attackerar också de iranierna som har fördrivits och deporterats ur landet ”.

Reza Pahlavi protesterar mot den svenska polisens våldsamhet mot de modiga iranska kvinnor och män, men « glömmer » han själv som arvingen till sin egen far Mohammad Reza Shah Pahlavi, som utövade ett ännu mer brutalt förtryck i Iran mot vänstern och sociala aktivister genom de barbariska kejserliga säkerhetsagenter och polismakten i Iran – SAVAK.

Men det är bittert att vi inte kan dela lärdomarna av idag med de svenska vänsterorganisationerna, inte heller med internationalister eller inte ens med anarkistkamrater. Jag vill vara uppriktig och med handen på hjärtat ställa denna fråga: Kamrater, i vilken position står ni, när ni med armarna i kors tittade på dessa protester. Sover ni djupt i en politisk vinter? Hur kommer ni förklara era likgiltighet och tystnad inför den framtida generationen ?

 »Hasse – Nima Golkar; Stockholm / 26 augusti 2019 »

http://asranarshism.com/1398/06/06/freedom-justice-and-equality

På farsiska och engelska : http://cnt-ait.info/2019/08/26/HONOR

Laisser un commentaire