Εκλογές, είναι άραγε χρήσιμη δράση ?


Στην CNT-AIT, αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση, απορρίπτουμε όλες τις εκλογές, είτε πολιτικές είτε επαγγελματικές. Επειδή κανένας εκλεγμένος εκπρόσωπος, από οποιαδήποτε πλευρά, δεν πρέπει ποτέ να μιλάει ή να αποφασίζει στη θέση μας. Απέναντι στην εξουσία των απατεώνων, καλούμε σε αποχή σε κάθε περίπτωση.

Λένε ότι οι εκλογές είναι ο τρόπος για τους καταπιεσμένους να αλλάξουν τα πράγματα. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αλλαγή κυβερνήσεων δεν έχει επιφέρει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο κοινοβουλευτισμός, που παρουσιάζεται καταχρηστικά ως δημοκρατικός, το πολιτικό σύστημα εκπροσώπησης από εκλεγμένους αντιπροσώπους, είναι προϊόν εκχώρησης εξουσίας, που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παραιτηθούν από την καθημερινή τους πολιτική ζωή, τους αποστερεί από την
άσκηση της πολιτικής εξουσίας και ευνοεί τους «επαγγελματίες» πολιτικούς και άλλους λεφτάδες.

Το να υπερασπίζεται κανείς τον κοινοβουλευτισμό σημαίνει να δέχεται να υποταχθεί στα αποτελέσματα της κάλπης, στο 82% των ψήφων που ανέβασε τον Σιράκ στην εξουσία το 2002, να μην λέει τίποτα για τη νομιμότητα του Μακρόν, να δέχεται ότι αύριο η Λεπέν, ο Μπαρντελά και το RN θα είναι στην εξουσία αν κερδίσουν τις εκλογές… Το να υπερασπίζεται κανείς τον κοινοβουλευτισμό σημαίνει να νομιμοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική που προκύπτει από αυτόν.

Σημαίνει επίσης να περιμένουμε αιώνια τις «επόμενες» εκλογές με την ελπίδα της αλλαγής, και στο μεταξύ να συνεχίσουν να μας τσαλαπατάνε.

Σημαίνει τη μετατροπή του κοινωνικού αγώνα σε ένα κλειστό πεδίο σύγκρουσης μεταξύ κοινοβουλευτικών ομάδων που, όταν είναι η μειοψηφία, παρουσιάζονται ως Η «εναλλακτική λύση», μόνο και μόνο για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική όταν ανακτήσουν την εξουσία.

Ένα κίνημα αγώνα που επιδιώκει να στηριχθεί στον κοινοβουλευτισμό μπορεί μόνο να αποδυναμωθεί και να διχαστεί και θα ξεχάσει την αυξανόμενη μάζα των εκμεταλλευόμενων ανθρώπων που αρνούνται να παίξουν το εκλογικό παιχνίδι και απέχουν συνειδητά από κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ενώ ο εκλογικισμός διχάζει, η άμεση δράση, αντίθετα, οικοδομεί τον συσχετισμό των δυνάμεων, επειδή, εξ ορισμού, είναι η συλλογική και αδιαμεσολάβητη δράση των καταπιεσμένων που αγωνίζονται. Η άμεση δράση είναι η αυθεντική βάση του συνδικαλισμού, αυτή που του επέτρεψε, για ένα διάστημα, να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις του κεφαλαίου. Είναι καιρός να στείλουμε τους γραφειοκράτες, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αξιωματούχους, τους «κοινωνικούς εταίρους», τους εκλεγμένους αντιπροσώπους (πολιτικούς ή επαγγελματικούς), τους ειδικούς στην εκπροσώπηση (που συμμετέχουν στην αντικοινωνική διαχείριση των ταμείων και της διοίκησης) πίσω στα σκουπίδια της ιστορίας.

Απορρίπτουμε όλα τα πολιτικά κόμματα, όλες τις παρατάξεις, όλα τα κράτη και όλες τις κλίκες των
αριβιστών και των κεφαλαιοκρατών οι οποίοι, στο όνομα της δημοκρατίας, του θεού ή μιας σημαίας, ζουν σαν παράσιτα από την υλική και ηθική δυστυχία που μας επιβάλλουν με νόμους και πολιτοφυλακές.
Κάτω το κράτος, ο κοινοβουλευτισμός και τα πολιτικά κόμματα!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ!

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

CNT-AIT Αναρχοσυνδικαλισμός!
contact@cnt-ait.info http://cnt-ait.info

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ενημερωτικό δελτίο των εργαζομένων στην αεροδιαστημική και την μεταλλουργία #3

Λήψη ως PDF http://cnt-ait.info/2024/06/26/front-pop-gr