Sudan’da barbarlık: Sudanlı anarşistlerden umutsuz bir yardım çağrısı!

Anarkosendikalizm’in önceki sayısında CNT-AIT, Sudan’daki anarşistlerin dayanışma çağrısını yineledi.

15 Nisan 2023’te iki askeri grup arasında (Hızlı Destek Güçleri (veya Janjaweed milisleri) resmi orduya karşı) korkunç bir savaş başladığından bu yana, siviller « acımasız » bir terör rejimi nedeniyle « saf terör » ikliminde yaşıyorlar. ve anlamsız çatışma », BM tarafından genel bir kayıtsızlıkla kınandı. En az 15.000 kişi öldü, 26.000’den fazla kişi de yaralandı ancak bu rakamlar kesinlikle eksik tahminler.
11 milyon ülke içinde yerinden edilmiş, 1,8 milyon kişi sürgünde ve 18 milyon kişi ise akut açlık riskiyle karşı karşıya. 8 milyon işçi işini ve gelirini kaybetti. Bölgelerin %70’inde su ve elektrik yok, hastanelerin %75’i yıkıldı, 19 milyon öğrenci eğitimini bıraktı, 600 sanayi tesisi ve 110 banka yıkıldı ve yağmalandı, tarımın %65’i yok edildi, %80’i yok edildi. Dünyanın en büyük sulanan Geziera bölgesindeki girdilerin (gübre, böcek ilacı, tarım makineleri ve biçerdöverler) büyük bir kısmı yağmalandı ve yok edildi, vb.

Sudan’ı çevreleyen medya ve aktivistlerin sessizliği, her iki taraftaki askerlerin cezasız bir şekilde soykırım yapmasına izin veriyor. İki klan arasındaki çatışmanın pek çok bileşeni var: karşılıklı soykırımlara yol açan etnik (BM’ye göre); « emperyalist » çünkü iki karşıt gruptan her biri, doğal kaynakları ve stratejik konumu nedeniyle Sudan’a göz diken çeşitli yabancı güçler tarafından destekleniyor. Ama her şeyden önce bu bir « karşı-devrimci » savaştır. Ülkeyi ateşe ve kana bulayarak sivil ve demokratik devrim umutlarını yerle bir etti. Ve devrimin birçok aktivistini sürgüne gönderdi. Bu savaş, ülkeyi tamamen istikrarsızlaştırarak, eski rejimin liderlerinin onlarca yıldır (askeri diktatörlük ve ardından darbe sırasında) işledikleri suçlardan dolayı yargılanmadan iktidarda kalmalarını sağladı.

Anarşist yoldaşlarımızın da katıldığı Devrimci Komiteler faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor ancak bu, iki askeri grubun şiddeti artırmasıyla giderek zorlaşıyor.

Dayanışma çağrısının ardından, Sudanlı dostlarımıza aktarabildiğimiz 1.200 avrodan fazla para aldık (Kürtçe anarşist forum KAF’ın yoldaşlarından 200 avro dahil). Bu dayanışma, battaniye, hijyen ürünleri (hijyenik ped, sabun, diş macunu) ve bebek sütü gibi insani yardım dağıtımlarını organize etmelerini sağladı. Çocuklara savaşın çılgınlığından kaçma şansı veren, çizim malzemeleri ve ilkokul derslerinin verildiği bir karşılama alanı düzenlendi.

Ancak bugün bu durum imkansız hale geliyor. Askeri grupların şiddeti açığa çıkıyor. Janjavid milisleri sivillere karşı barbar gibi davranıyor. Arkadaşımız Sarah’a tecavüz ettikten sonra öldürdüler. Askerler ise devrimcileri Cancavid’le müttefik olmakla suçlayarak tutukluyor ve onlara işkence ediyor. Yoldaşlarımızın acilen komşu ülkelere sığınmaları gerekiyor. Onların umutsuz çağrısını uluslararası anarşist harekete aktarıyoruz.

Katkıda bulunmak istiyorsanız, lütfen CNT AIT’e ödenecek çekleri şu adrese gönderin:

CNT-AIT, 7 rue St Rémésy, 31000 TOULOUSE, FRANSA veya PayPal aracılığıyla: https://www.paypal.com/paypalme/cntait1


Sudan’ın devrimci yoldaşlarından dünyanın tüm anarşistlerine çağrı!


Sudanlı Anarşistler grubu, kurtuluş faaliyetine devam edebilmesi için sizi kendisiyle dayanışma içinde olmaya davet ediyor

Rejimin şanlı Aralık Devrimi’ni yok etmeye ve parçalamaya çalışmasının ardından 15 Nisan savaşının patlak vermesi, 15 milyon Sudanlının yerinden edilmesine, tüm nüfusun acı çekmesine, kıtlığın başlamasına ve insani durumun kötüleşmesine neden oldu. Şimdi de İslami tugaylar devrimcileri hedef alan kampanyalar başlattı ve çok sayıda tutuklama ve teslimiyet gerçekleştirdi.

Sudanlı anarşistlerden oluşan grup sizi, büyük kurtuluş faaliyetini sürdürebilmesi ve yurt dışından da dahil olmak üzere yeniden ele alabilmesi için onunla dayanışma göstermeye davet ediyor.

Keyfi tutuklama tehdidiyle karşı karşıya kalan bazı arkadaşlarımızı yurt dışına çıkarmamıza yardımcı olmanızı istiyoruz.

Kahrolsun faşist askeri rejim, kahrolsun Janjavid tugayları!

Devrimcilerin tutuklanmasına hayır, Devrimcilere işkenceye hayır!

Yaşasın Aralık Özgür Devrimi!
————————————————– ——————-
SUDAN HALKIYLA DAYANIŞMA İÇİNDE NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Bireysel olarak veya birkaç kişiyle çok şey yapabilirsiniz. Önemli olan Sudan hakkında konuşmak ki mümkün olduğu kadar çok insan orada olup bitenlerden haberdar olsun!

1) SudfaMedia[Fransızca]aracılığıyla Sudan’daki durum hakkında güncel bilgilere sahip olun.

2) Contact@cnt-ait.info adresine dayanışma mesajları gönderin, biz de bunları Sudan’daki anarşist dostlarımıza iletelim.

3) Sosyal medya üzerinden ailenizle, arkadaşlarınızla ve çalışma arkadaşlarınızla Sudan, devrimi ve ordunun, hızlı güçlerin ve İslamcıların iğrençliği hakkında konuşun. Durumun 4 sayfalık açıklamasını buradan[Fransızca]indirebilirsiniz.

4) Sudan halkıyla ve katliamlara karşı dayanışma amacıyla broşür dağıtımları (Fransızca), basın toplantıları, dayanışma toplantıları ve etkinlikler düzenleyin.


لعسكرللثكناتوالجنجويد_يتحل

Kışla ve milislerdeki ordu (janjawid) dağıtılmalı

لاتفاوضلاشراكةلامساومة

Müzakere yok, ortaklık yok, pazarlık yok

ضد_الحرب

Savaşa karşı

السلطةسلطةشعب


Güç halkın gücüdür

السلام والحرية والتضامن

Barış, özgürlük ve dayanışma


Sudan anarşistlerini yalnız bırakmayalım! Dayanışma ve karşılıklı destek bizi daha güçlü kılar!


In Arabic : تدعوكم مجموعة اناركيين السودان للتضامن معها لكي تستطيع مواصلة نشاطها التحرر (http://cnt-ait.info/2024/04/07/sudan-solidarity)

In French : Barbarie au Soudan : un appel à l’aide désespéré des anarchistes du Soudan ! (http://cnt-ait.info/2024/04/20/appel-soudan)

In Bahasa Indonesia : Kebiadaban di Sudan: seruan permohonan bantuan mendesak dari anarkis Sudan. http://cnt-ait.info/2024/05/02/sudan-id

In Japanese : スーダンの蛮行:スーダンのアナキストから必死の支援要請!(http://cnt-ait.info/2024/04/23/solidarity-sudan-jp)

In Spanish : Barbaría en Sudán: ¡un llamado desesperado de ayuda de los anarquistas de Sudán! (http://cnt-ait.info/2024/04/24/solidaridad-sudan-2)

In Portuguese : Barbária no Sudão: um pedido desesperado de ajuda dos anarquistas do Sudão! (http://cnt-ait.info/2024/04/24/solidarity-sudan-pt )

In German : Ein verzweifelter Hilferuf von sudanenischen AnarchistInnen! http://cnt-ait.info/2024/04/30/sudan-de/

In English : Barbarism in Sudan: a desperate appeal for help from Sudan’s anarchists! http://cnt-ait.info/2024/04/23/solidarity-sudan-en

In Italien : Barbarie in Sudan: un disperato appello di aiuto da parte degli anarchici sudanesi! ( http://cnt-ait.info/2024/05/13/barbarie-sudan/ )

2 commentaires sur Sudan’da barbarlık: Sudanlı anarşistlerden umutsuz bir yardım çağrısı!

Laisser un commentaire