SOLIDARITETS APPELL-Militærpolitiet organiserer forfølgelser mot demonstranter i Colombia!

Militærpolitiet i Colombia jakter på demonstranter som i flere dager har protestert mot den foreslåtte skattereformen som ville ha gått veldig hardt ut over arbeiderklassen. Det er døde, skadde, arresterte, bortførte og kvinner som har blitt voldtatt!

President Ivan DUQUE skulle igangsette en ny skattereform, den ble enstemmig avvist av den colombianske befolkningen, akademikere, foreninger og fagforeninger. Selv regjeringspartiet og dets allierte har kritisert reformprosjektet! « Det er utrolig, vi er midt i COVID-krisen » og regjeringen bestemmer seg for « å gjennomføre en skattereform (som) ytterligere utarmer folket », beklaget en offisiell talsmann Julian Naranjo til nyhetsbyrået AFP under demonstrasjonen i Bogota.

 Selv om presidenten ble tvunget til å trekke forslaget under press fra demonstrasjonene, fortsetter de folkelige protestene, og politiet fortsetter massakren. Den siste uken har det vært minst 30 døde, mer enn 1000 skadet, minst 20 voldtekter begått av sikkerhetsstyrkene, mer enn 800 arrestasjoner. « Det handler ikke bare om å trekke seg fra reformen, det er prikken over i-en. Det dreier seg om « ledelsen » av pandemien og alt som skjedde med denne regjeringa (…) vi er imot hele politikken til denne regjeringa », vitnet Maria Teresa Flores, 27, på France24.com.

Politiet jakter på demonstrantene. Ifølge våre IAA- kamerater i ULET-AIT som deltar i protestbevegelsen, fjerner politiet gatelysene på samlingspunktene, og når det blir mørkt begynner de å skyte på folk som går forbi. Mange mennesker var ofre for politivold da de kom hjem. Hæren og politiet skjøt også på folk under protesten med våpen. Det er døde, skadde og kvinner som har blitt voldtatt. I tillegg til dette blir demonstranter tatt uten å vite destinasjonen i biler som antas å være av de militære styrkene. (i Colombia har Forsvarsdepartementet tilsyn med politiet). Disse utenomrettslige handlingene vekker forferdelige minner i et land traumatisert av år med skitten krig.

IAA søsterorganisasjonen ULET-AIT ber om at denne informasjonen formidles så vidt som mulig, slik at president DUQUE ikke kan handle straffri på internasjonalt nivå.

(Kilde: Franske CNT-AIT)

Informasjon fra IAA:

www.iwa-ait.org

https://facebook.com/iwa.ait

Protester sendes til:

Colombias Ambassade i Norge
Colombian Embassy in Oslo, Norway – Oscars gate 34 – 0258 Oslo – Norway

Telefonnummer:

(+47) 23 12 01 50

Faksnummer:

(+47) 23 12 01 51

E-post:

enoruega@cancilleria.gov.co

Source : http://nsf-iaa.org/readpost.php?post=1620287577.txt

Laisser un commentaire