Ted Kaczynski bir anarşist değildi

Date Tue, 20 Jun 2023

Daha çok « Unambomber » takma adıyla tanınan Ted Kaczynski, 10 Haziran 2023’te öldü. Ölüm ilanı, tüm Power medyasının onu bize bir « anarşist » (farklı eğilimlerle: anarşist-terörist, anarko- ilkelci, eko-anarşist vb…). Ancak alternatif veya liberter çevredeki bazıları da kesinlikle bunu talep edecek ve kendilerinden birinin ortadan kaybolmasının yasını tutacak.

Ted Kaczynski bir anarşist değildi. Hatta genel olarak tüm solculardan ve ilericilerden nefret ettiği gibi onlardan da nefret ediyordu.

Bunu anlamak için yapmanız gereken tek şey, ister « Aptalların Gemisi » olsun, ister büyük yapıtı « endüstriyel toplum ve geleceği » olsun, Kaczynski’ye saygı duyanların çoğunun kesinlikle asla okumadığı metinlerini okuma zahmetine katlanmak. yaptı.

Bu metinde Kaczynski, teknolojik toplumla savaşmak için neo-Nazilerle birleşme çağrısı yapıyor!

Kaczynski, yazılarında derinden gerici ve elitist bir düşünce geliştirir ve hayatta kalmayı hak etmeyen zayıfların ortadan kaldırılması için « doğal seçilime » güvenilmesi çağrısında bulunur.

Herkesin tam bir özerkliğe özgürce katılabileceği özyönetimli bir toplum örgütlenmesini değil, bir seçkinler hükümetini savunur.

Ve amaçlarına ulaşmak için, tüm etiğin terk edilmesini ve otoriter rejimlerin ve kapitalist küreselleşmenin gelişimini destekleme çağrısında bulunuyor (tıpkı kapitalizmin gelişiminin proleter devrimi doğurmak için gerekli olduğunu düşünen Marx gibi), insanlığı koymak için bir yol. baskı altında ve böylece isyanını kışkırtıyor. Kısacası, herhangi bir etikten yoksun en kötünün siyasetinin destekçisi.

Kaczynski bir anarşist değildi.

Ve Kaczynski’nin anarşist olduğunu iddia edenler de…

İkna olmak için birkaç metni takip etmek:

Ted Kaczynski bir anarşist değil! Patrick Merin (06 Kasım 2010)
DELİLİK GEMİSİNİN ELEŞTİREL OKUMALARI (2005) Jean Picard 2005
Aptalların Gemisi Theodore J. Kaczynski, Ekim 1999
« Eko-anarşist hareket potansiyel devrimcileri yok ediyor » Theodore Kaczynski, 2000~

http://cnt-ait.info/2023/06/12/kaczynski-pas-anarchiste/

Laisser un commentaire