Λευτεριά στην Εμπρού Φιράτ !

Η Εμπρού Φιράτ,είναι μία νεαρή γυναίκα που γεννήθηκε στην Βορειοδυτική Γαλλία από γονείς Κουρδικής καταγωγης. Μεγάλωσε στην λαίκη γειτονιά του Μιραήλ μέχρι τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής της.Στις 25 Μαρτίου,ήταν τα 28 γενέθλια της. Τα οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πέρασε μόνη της σε φυλακή της τουρκίας,σε ενα κελί τριών τετραγωνικών μέτρων.

Το έγκλημα που διέπραξε;Το να θελήσει να είναι μια νέα γυναίκα,ελέυθερος άνθρωπος που αποφάσισε στην ηλικία των 18 ετών να βρεθεί στις οροσειρές του βόρειου Ιράκ. Εκεί,ήλθε σε επαφή με το PKK,όπου δέχτηκε εκπαίδευση και προσέφερε το έργο της ως νοσηλεύτρια.Τον Μάρτιο του 2015,όταν οι μάχες στο Κομπανί ξέσπασαν, κατέφθασε εκέι για να στηρίξει την αντίσταση ενάντια στον σκοταδισμό και τον ολοκληρωτισμό του ισλαμικού κράτους,υπηρετώντας ώς νοσηλεύτρια για τον YPG και τους/τις διεθνιστές/στριες εθελοντές. Κάτα τον γυρισμό της στην Γαλλία το 2016,συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Istanbul από το τουρκικό κράτος κατηγορούμενη για τρομοκρατία,χωρίς προφανώς να ληφθεί υπόψιν η ιδιότητα της ως μαχήτριας ενάντια στο Ισλαμικό κράτος,ενάντια στο οποίο υποτίθεται παλεύει το Τουρκικό.Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης τον Νοέμβριο του 2016,και από τότε βρίσκεται στις φυλακές ως πολιτική κρατούμενη.
Η Άγκνες Κασέρο,δικηγόρος της στην Γαλλία και πρόεδρος του οργανισμού ALEF,ενός οργανισμού που προασπίζει τα δικαιώματα των γυναικών, έχει δηλώσει πως είναι δυνατόν να υπάρξει επικοινωνία εντός φυλακής μαζί της,διαμέσω του οργανισμού.Καλούμε τον κόσμο της αλληλεγγύης και όσους/ες μάχονται για ελευθερία και δικαιοσύνη να στείλουν στην Εμπρού ποιήματα,κάρτ ποστάλ,ζωγραφιές ή κάποιο γράμμα,σαν ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης,όσο αυτή βρίσκεται μέσα στο κελί της.
Το ιδανικό θα ήταν αυτά τα γράμματα να φτάσουν στην Εμπρού πριν την 1η Μάη,ημέρα που γιορτάζει τα τελευταία χρόνια στη φυλακή.
Η λογοκρισία του τουρκικού κράτους,δεν επιτρέπει ευθείς αναφορές σε έννοιες πολιτικού χαρακτήρα, ανοιχτά ενθαρυντικές ή αλληλέγγυες,για όσους/ες πρόκειται να στείλουν γράμματα. Τα γράμματα μπορούν να σταλθούν μέσω της ALEF από την εξής διευθυνση: ALEF, 142, rue de Clignancourt 75018 PARIS FRANCE

Laisser un commentaire