Στην Τυνησία, την Αίγυπτο, την Υεμένη και σε ολόκληρο τον κόσμο Ο ΦΟΒΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

jeudi 3 février 2011

Ο σεισμός που προκλήθηκε από την λαϊκή εξέγερση των κατοίκων της Τυνησίας ανατρέπει τα αραβικά κράτη και τους δικτάτορές τους, καθώς και τους συμμάχους τους. Οι θυσίες που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή δεν τους καθησυχάζουν.

Ο σεισμός που προκλήθηκε από την λαϊκή εξέγερση των κατοίκων της Τυνησίας ανατρέπει τα αραβικά κράτη και τους δικτάτορές τους, καθώς και τους συμμάχους τους. Οι θυσίες που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή δεν τους καθησυχάζουν.

Ο αλγερινός πρόεδρος- δικτάτορας Bouteflika επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής (εκπαιδευμένες στην Γαλλία) και το υλικό «διατήρησης της τάξης» (παρεχόμενο από την Γαλλία) που έχει στη διάθεσή του. Την ίδια στιγμή, μείωσε τις τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης και αγόρασε ένα μεγάλο στοκ σιταριού και αλευριού. Ήθελε φαίνεται να ηρεμήσει τον κόσμο φοβούμενος ότι θα εκδιωχθεί όπως ο τυνήσιος γείτονάς του.

Εν τω μεταξύ, στην Λιβύη, ο Kadhafi εξαναγκάστηκε κι αυτός να μειώσει τις τιμές. Μην έχοντας κατάλυμα, μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αυτό-επίταξε κατοικίες. Η αστυνομία δεν είχε άλλη λύση από το να τους αφήσει, είτε επρόκειτο για δημόσια, είτε για ιδιωτικά κτήρια. Ο Kadhafi δεν είχε άλλη επιλογή από το να εγκρίνει ή ακόμα και να ενθαρρύνει αυτές τις πρωτοβουλίες, πράγμα που θα ήταν αδύνατο πριν από δύο μήνες.

Στην Τυνησία, οι κάτοικοι των γειτονιών όλης της χώρας οργανώθηκαν αυθόρμητα προκειμένου να προστατευτούν από τους μπάτσους-αλήτες που άφησε πίσω του ο Ben Ali για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να προκαλέσουν το χάος. Αυτή η στρατηγική δεν λειτουργεί όμως πια. Οι εργάτες έχουν κατέβει στον δρόμο και, όπως είδαμε, εκείνοι της ασφαλιστικής εταιρείας STAR έδιωξαν τον πρόεδρό τους, Abdelkarim Merdassi. Αυτό που τρομάζει περισσότερο απ’ όλα την εξουσία είναι ότι όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι, παρά το κενό εξουσίας, η ζωή συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι ο Ben Ali βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και του απαγορευόταν να προβεί σε πράξεις που θα έβλαπταν την χώρα του. Με ή χωρίς ανακοίνωση, το βέβαιο είναι ότι αναγκάζονται να σηκώσουν λευκή σημαία μπροστά σε μια διεθνή κοινή γνώμη που εμφανίζεται κάτι περισσότερο από ευνοϊκή όσον αφορά στην επανάσταση στην Τυνησία.

Το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας φοβάται και αυτό την εξάπλωση των αραβικών εξεγέρσεων. Απαγόρευσε όλες τις διαδυκτιακές σελίδες που περιέχουν τη λέξη «Αίγυπτος»…

Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο, το ίδιο και η ελπίδα.

Στην Τυνησία, την Αίγυπτο, την Υεμένη και σε ολόκληρο τον κόσμο: ΕΞΩ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Χρόνια τώρα καταπιέζουν, χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται, χρόνια τώρα σκοτώνουν με βασανιστήρια, με δολοφονίες, με την πείνα… Χρόνια τώρα το γνωρίζει όλος ο κόσμος και όλος (ή σχεδόν όλος) προσποιείται ότι το αγνοεί… Χρόνια τώρα… που αυτό έμοιαζε ότι θα διαρκέσει για πάντα…

Μέχρι που ο πιο απλός, ο πιο περιφρονημένος κόσμος, εκείνοι που υποτίθεται ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα γιατί δεν είναι «πολιτισμένοι», «μορφωμένοι», «ελίτ», κατεβαίνουν στους δρόμους της Τύνιδας για να φωνάξουν στα μούτρα όλου του κόσμου: αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι παρά μια συμμορία εγκληματιών!

ΤΟ ΦΟΒΗΤΡΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ

Προκειμένου να δικαιολογήσουν την κρατική τρομοκρατία τους, οι εγκληματίες στην εξουσία αυτοπαρουσιάζονται ως προχώματα ενάντια στον ισλαμισμό. Τίποτα δεν είναι πιο ανακριβές. Όπως ακριβώς και στη Γαλλία η κυβερνητική πολιτική της απόλυτης ασφάλειας και της καταστολής με την προπαγάνδα της περί της “εθνικής ταυτότητας” τρέφει έναν λόγο μίσους και ανεβάζει τους νέο-φασίστες, έτσι ακριβώς οι ένοχες πρακτικές των κρατών του Μαγκρέμπ ανεβάζουν τον ισλαμισμό!

Αντί για προχώματα της «δημοκρατίας» είναι χορηγοί του ολοκληρωτισμού!

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΤ

Πουλημένοι, εμποτισμένοι από τον μετα-μοντερνισμό, κάνοντας, υπό το πρόσχημα του «σεβασμού της διαφοράς», το παιχνίδι της πιο αντιδραστικής προπαγάνδας (εθνικισμός, τοπικισμός, θρησκεία…), γελοιοποιώντας τα πιο στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, περιφρονώντας τον «απλό λαό», αρνούμενοι ότι η βασική καταπίεση προέρχεται από τον καπιταλισμό και το κράτος, εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είναι η «ελίτ» (ΜΜΕ, ακαδημαϊκοί…) και που διαθέτουν όλα τα πλεονεκτήματα, υπήρξαν στο σύνολό τους συνεργοί του συστήματος. Δεν αξίζουν καμία εμπιστοσύνη.

Η ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Όταν η Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών, η κυρία Alliot-Marie, προτείνει στον δικτάτορα Ben Ali να στείλει γενναιόδωρα την αστυνομία της για να τον βοηθήσει να καταστείλει τον λαό, όταν ο Υπουργός Πολιτισμού, ο κύριος Mitterrand, βρίσκει δικαιολογίες προκειμένου να δικαιολογήσει τη διατήρηση στην εξουσία μιας διεφθαρμένης συμμορίας, η γαλλική πολιτική τάξη της δεξιάς δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο: εκείνο του κυνισμού, της διαφθοράς, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Όταν η Σοσιαλιστική Διεθνής μετρά, ανάμεσα στους υπευθύνους της, άτομα σαν τον Ben Ali, τον Gbagbo, αλλά και τον Straus-Khan (πρόεδρο του ΔΝΤ), και τον Lamy (πρόεδρο του ΠΟΕ), ενώ το ΔΝΤ και ο ΠΟΕ είναι τα όπλα της μαζικής καταστροφής των πληθυσμών του κόσμου, η Σοσιαλιστική Διεθνής δείχνει και αυτή το πραγματικό της πρόσωπο: είναι το ίδιο : εκείνο του κυνισμού, της διαφθοράς, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης!

Δεξιά, αριστερά, κέντρο… ο λαός δεν έχει παρά μονάχα ένα πράγμα να κάνει με όλους τους πολιτικούς: να τους ανατρέψει !

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ

Με το θάρρος της, την αποφασιστικότητά της και την εξυπνάδα της, η εκμεταλλευόμενη τάξη της Τυνησίας έδωσε σε όλους μας ξεχωριστά ένα μάθημα ελπίδας. Αυτό το μάθημα γίνεται τώρα αντιληπτό στην Αίγυπτο.

Ας κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τη στηρίξουμε σε ένα μονοπάτι που, παραγκωνίζοντας τους πολιτικάντηδες, τους ανθρώπους της εκκλησίας, τους καπιταλιστές και τους υπόλοιπους διαχειριστές, οδηγεί σε ένα διαφορετικό μέλλον.

CNT-AIT (Γαλλία)

contact@cnt-ait.info

Laisser un commentaire