TIJD IS NIET TERUGTREKKING !

zaterdag 23 oktober 2010

De huidige populariteit van de beweging gaat verder dan de strikte pensioen hervorming: iedereen weet dat het meer een aanval is tegen onze levens en, alles gecombineerd met een ongelijkheid (de rijken, bankiers en bazen zijn nog nooit zo goed beschermd door de staat), is het het rietje dat de rug van de kameel brak.

Het pensioen probleem is een klein onderdeel van een geheel en we moeten het bezuinigingsbeleid als geheel verwerpen, omdat de macht best een paar kruimels kan laten vallen op de pensioenen, en het elders vandaan haalt. In deze context is het duidelijk dat slechts een machtsverhouding ons genoeg kan toestaan te winnen. Maar de gebeurtenissen zijn vanaf het begin met elkaar verbonden en heeft altijd meer gewicht nodig in termen van aantallen deelnemers, maar het is waarschijnlijker te zeggen dat dit onvoldoende is om de regering te laten buigen.

De vakbondsbureaucratieen en hun escalatie van mobilisatie dagen, die apart in tijd waren en beperkt waren tot stadscentra, kunnen leiden tot het verzwakken van de beweging. Bovendien wordt, recentelijk, hun eigen basis ongeduldiger en neemt die in sommige bedrijven zelf het initiatief. Omdat we allemaal worden beïnvloed door deze aanvallen en demonstraties alleen niet zullen winnen, is het belangrijk een vorm te bevorderen die geschikt is voor controle en de generaties overstijgt, arbeiders in de private en publieke sector, de werklozen, studenten, gepensioneerden, enz. samen brengen. Overal moeten algemene bijeenkomsten worden gehouden om allen toe te staan, zonder beperkingen van de werkgever, bijeen te komen, te discussiëren en betrokken te zijn bij het gevecht.

De strijd moet in de eerste plaats denken als een set van technieken, waaronder de demonstratie, die de illustratie moeten zijn van een machtsstrijd die al onderweg is. Waardeer het als mensen acties kunnen kiezen en doelen kunnen stellen die passen bij onze middelen, waarbij de leden, de medewerking en steun van de bevolking worden aangemoedigd, terwijl de machthebbers worden verzwakt.

De soorten van acties zijn talrijk en sommigen bieden zelfs mogelijkheden voor betrokkenheid bij degenen die in dit stadium van de strijd niet willen staken: stopzetting (het gedurende korte tijd stopzetten van het werk), langzaam aan acties (sommigen stoppen met werken, hervatten het werk dan, terwijl anderen het werk stopzetten enz.), het kwijt raken van werk (waardoor de productie zo improductief mogelijk is), te beheren, vliegende piket acties, bezettingen, blokkades, het toeeigenen van voedsel, verzamelingen, concerten of festivals, ondersteuning, enz (Dit wordt ontwikkeld in de technische literatuur van strijd (STRIJDTECHNIEKEN), download hier :

Ondanks de toespraken van politici, ondanks het politie geweld dat we al ervaren en ondanks het toegeven van de vakbond bureaucraten, wiens rol het altijd is geweest om de sociale vrede te handhaven, moeten we breken met het gevoel van machteloosheid. De acties van deze dagen zijn misschien het begin van een diepe en massieve beweging tegen de kapitalistische maatschappij, die fundamenteel oneerlijk en ongelijk is.

Het machtiger worden van de arbeiders is de taak van de arbeiders zelf. Bouw de algemene staking op.

CNT-AIT

Oktober 2010

http://cnt-ait.info

contact@cnt-ait.info

Laisser un commentaire