Zaterdag 21 februari is het weer zover: de 8ste Alternatieve Boekenbeurs.

(Vertel het niet verder, maar eigenlijk is die hele boekenbeurs maar een excuus voor anarchisten om prularia, gadgets en kleren te kunnen kopen, zodat we er weer een heel jaar stoer en anarcho kunnen uitzien8-)
Wij zullen er zijn voor de cnt-ait waar je graitis een opstandzaaier krijg en waar je zo weinig als je wil fiinacieel kan bijdragen)

Dè beurs voor kritische, tegendraadse publicaties, die je moeilijk tot helemaal niet in de commerciële boekhandel vindt. Publicaties over anarchisme, antiglobalisme, directe actie, anti-militarisme, politieke filosofie, radicaal milieu-activisme en nog veel meer. Tientallen onafhankelijke uitgevers en verdelers, NGO’s en actiegroepen uit België,
Nederland, Franrijk, Engeland en Duitsland stellen op de beurs hun uitgaven voor.

Daarnaast presenteert Infomania een gevarieerd programma aan lezingen, docu’s, workshops,… Een overzicht:

10u – 20u (doorlopend)
TENTOONSTELLING: 20 JAAR KRAKEN IN GENT
flyers, posters, foto’s,…: een collage van twintig jaar kraken in Gent

13u & 15u & 17u
Docu over Ungdomshuset, het gekraakte, ontruimde en intussen opnieuw opgerichte jeugdcentrum in Kopenhagen. (o.v.)

12u – 13u
LAPPERSFORTBOS
Enkele Lappersfortbezetters komen spreken over de geschiedenis, de bezetting en de toekomst van het Lappersfortbos.

13u – 14u30
LEVEN IN DE MICROGOLF
Jan Allein (arts en coördinator actiegroep Beperk de straling) over de mogelijke gevaren van elektrosmog: door mensen veroorzaakte elektromagnetiscge straling (gsm, umts, gps, draadloze internetverbindingen, babyfoons,…).

13u – 14u30
IAIN MCKAY: WHY ANARCHISM?
Iain McKay bracht in 2007 het eerste volume van « An Anarchist FAQ » uit, een uitgebreid naslagwerk over theorie, geschiedenis en praktijk van het anarchisme. Lezing en discussie: waarom anarchisme?

15u – 16u30
BRAND IN GRIEKENLAND (FR)
Op 6 december schoot de politie de 15-jarige Alexandros Grigoropoulos dood. Sindsdien woedt onrust in Griekenland. Andreas geeft info en duiding bij de opstand.

15u – 16u30
VEILIGE COMMUNICATIE VOOR ACTIVISTEN
Wanneer we acties voorbereiden duikt vraag de vraag op of er informatie over de actie naar buiten kan lekken en hoe. Deze workshop concentreert zich op dit probleem: we bekijken de meest gebruikte afluister- en onderscheppingstechnieken, geven praktische tips om telefoons en gsms op een realistisch bruikbare en toch veilige manier te gebruiken en kijken hoe je je e-mails kan versleutelen zodat je veilig kan mailen.

15u – 16u30
60 JAAR NAVO IS GENOEG
Hans Lammerant (Vredesactie) licht toe: Wat is de NAVO eigenlijk, en wat doet ze? Welke richting gaat de NAVO uit? Welke acties zijn gepland in aanloop naar en rond de NAVO-top in Straatsburg?

17u – 18u30
PALESTINA: DE GROENE LIJN IS EEN RODE LIJN
Pieter Stockmans (coördinator van het Landenteam Israël/Palestina van Amnesty International over de Israëlische infrastructuur van afscheiding in de bezette Palestijnse gebieden.

17u – 18u30
ANARCHISME EN SYNDICALE STRIJD (ENG, FR, NL)
Panelgesprek met Workers Solidarity Movement (Ierland), SAC (Zweedse anarchistische vakbond, o.v.), CNT-AIT Lille over strijd om inkomen en op de werkvloer, en hoe dat op een hedendaagse en radicale manier kan worden aangepakt.

We zijn nog op zoek naar mensen die een of meerdere lezingen willen fluistervertalen (als daar vraag naar is), Nederlands-Frans, Frans-Nederlands, Nederlands-Engels, Engels-Frans, Frans-Engels. Wil je meehelpen? Geef een seintje op aboekenbeurs[at]yahoo.com

De toegang tot de boekenbeurs is gratis. De deuren gaan open om 10u, de beurs gaat door tot 20u, allemaal in De Centrale, Kraankinderstraat 2, Gent.

Alle info op http://www.aboekenbeurs.be

Laisser un commentaire