MUNCITORULE, ŞOMERULE, STUDENTULE,

jeudi 24 novembre 2005

Eşti decis să te lupţi pentru a-ţi îmbunătăţi condiţiile de viaţă. Vrei să te organizezi, fără a fi nevoit să suporţi represaliile şi răzbunarea politicienilor.

Eşti alături de cei care, asemeni ţie :

-  refuză să lase jos armele în faţa patronilor,

-  refuză să se resemneze în faţa uni sistem economic crud şi absurd,

-  refuză să fie dezamăgiţi de către politicienii de profesie, de sindicate şi asociaţii

Speri să construieşti o lume mai bună, unde bunăstarea este împărţită conform nevoilor, într-o lume fără războaie sau graniţe.

UNIŢI VOM ÎNVINGE

Confederaţia Naţională de Muncă (C.N.T.) şi Asociaţia Internaţională a Muncitorilor (A.I.T.) adună laolaltă femei şi bărbaţi, ce luptă împreună împotriva exploatării, mizeriei şi minciunilor politicienilor.

C.N.T. – A.I.T. uneşte în plan naţional persoane strânse laolaltă conform principiilor anarho-uniunii pentru a lupta la locul de muncă, pe stradă şi la şcoală.

C.N.T. – A.I.T. nu participă la alegeri (nici politice, nici profesionale) şi nu cere subvenţii. Este totalmente independentă de putere. C.N.T. – A.I.T. este o organizaţie de luptă pe baze economice şi sociale.

DESTUL DE PUTERNICI PENTRU A FI INDEPENDENŢI

DESTUL DE INDEPENDENŢI PENTRU A FI UNIŢI

Fiecare individ, fiecare grup care are ca scop lupta împotriva capitalismului şi a complicelui său – Statul – trebuie să ştie că forţa reziduă la început în el însuşi.

În faţa puterii patronilor şi a politicienilor, independenţa nu înseamnă nimic fără unire şi solidaritate. De aceea, fiecare are un cuvânt de spus.

Varietatea, independenţa, solidaritatea, voinţa, intercorporatismul, fac parte din valorile de bază ale anarho-sindicalismului, din cadrul căruia luptăm pentru un alt viitor.

ŢARA NOASTRĂ, ESTE LUMEA ÎNTREAGĂ !

C.N.T.-ul este o organizaţie anarho-sindicalistă. Ea militează pentru ca sindicatele locale să se grupeze în Uniuni regionale. Dar exploatarea depăşeşte frontierele.

De aceea C.N.T.-ul este membru în A.I.T. alături de alte anarho-sindicate care, în diferite ţări precum Spania, Australia sau Brazilia, duc aceiaşi luptă.

La nivel local, activiştii C.N.T. – A.I.T. ce lucrează în acelaşi loc, se întâlnesc împreună în lojile uniunii. Există secţii ale acestora pentru activităţi diferite (în sectorul public sau privat).

C.N.T.-ul privilegiază intercorporatismul deoarece toţi angajaţii, în activitate sau nu, suferă aceleaşi atacuri. Cu toţii, angajaţi sau şomeri, trebuie să luptăm împotriva oricăror grupuri obscure, publice, private şi întâmplătoare.

Laisser un commentaire